Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Piet en Hugo van Rooij uit Eindhoven bedenken de Snoose: een kist voor daklozen om in te slapen

Piet en Hugo van Rooij uit Eindhoven helpen al jaren de daklozen in Eindhoven. Ze delen bijvoorbeeld slaapzakken en kleding uit.
Nu hebben ze een speciale kist ontwikkeld waarin daklozen droog en veilig kunnen slapen: de Snoose.
Om daklozen te helpen hebben Piet en Hugo van Rooij samen de Stichting (Z)onder Dak opgericht. "Maar dit is eigenlijk een oplossing voor alle vluchtelingen in de wereld", legt Hugo uit. De Snoose is een grote kist die aan de bovenkant voor een deel opengeschoven kan worden en waar een volwassen persoon in past. Het heeft iets weg van een luciferdoosje.

Bron: Omroep Brabant
Auteur: Jacqueline Hermans

2014 08 07 Snoose in Omroep Brabant web

Snoose moet betaalbaar worden via reclame op de kist
De kist is ontworpen en bedacht door Piet. "Het is geïsoleerd van binnen en het heeft natuurlijk ook ventilatiegaten voor voldoende frisse lucht." De broers hopen dat bedrijven of organisatie hun naam op de Snoose willen zetten. Door de inkomsten uit die reclame moet de Snoose een betaalbaar idee worden. In hun ogen zou de kist ook prima te gebruiken zijn op meerdaagse festivals.

Lily is al zo'n zes jaar dakloos. Ze probeert de Snoose woensdagnacht voor het eerst uit. "Kijk, er zit gezellig een lichtje in", laat ze zien als ze de Snoose openschuift. "En ik heb 'm al ingericht met wat dekens en een kussen. Volgens mij is dit een perfecte plek om te slapen."

Broers Van Rooij krijgen feedback van daklozen
Na Lily zullen ook andere daklozen in dit exemplaar slapen en daarover feedback geven aan Hugo en Piet. Die maken dan een beter model. "En we denken al na over een tweepersoons Snoose", zegt een enthousiaste Hugo van Rooij.

woensdag 6 augustus 2014 - Omroep Brabant
door Jacqueline Hermans